AMERSFOORT - Ongeveer twintig Nederlanders die aan boord waren van het rampschip Costia Concordia, hebben inmiddels een aanbod tot schadevergoeding geaccepteerd.

Circa 10 mensen gingen in op het aanbod van 11.000 euro van de rederij.

Een ongeveer even grote groep sloeg dat aanbod af, maar kwam in de daarop volgende onderhandelingen tot een betere deal. Dat heeft letselschade advocaat Sander de Lang donderdag gezegd.

Aanbod

Voor acht mensen die nog onder behandeling zijn, is het volgens De Lang nog te vroeg om een aanbod te accepteren. ''Daarvoor moeten we eerst een goed beeld krijgen van de medische behandeling. Sommige mensen zijn arbeidsongeschikt vanwege de psychische klachten. Dat kan jaren duren.’’

Het cruiseschip Costa Concordia liep op 13 januari op de rotsen bij het eilandje Isola del Giglio voor de Italiaanse kust. Bij de ramp kwamen 32 mensen van de in totaal 4200 opvarenden om het leven. Aan boord waren 42 Nederlanders.

Strafproces

De kapitein van de Costa Concordia en enkele andere verdachten hangt een strafproces boven het hoofd.

De Italiaanse eigenaar van het schip heeft meer dan 2 miljoen euro aan schadevergoeding betaald aan 235 Franse passagiers, werd woensdag bekend. Zij kregen 9000 euro per persoon.