ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam gaat in beroep tegen de uitspraken die de politierechter dinsdag deed over de Maasgebouwrellen bij de Kuip. 

Het OM vindt de straffen te laag, aldus een OM-woordvoerder woensdag.

De meeste relschoppers kregen tussen de 100 en 180 uur werkstraf, een stadionverbod en een gebiedsverbod binnen een straal van 1 kilometer tijdens uitwedstrijden van Feyenoord. 

"Het OM is het niet eens met de hoogte van de straffen, en wil bovendien een uitspraak van het gerechtshof over het gebruik van beelden van verdachten in de media'', aldus de woordvoerder.

Beelden

De politierechter in Rotterdam legde dinsdag flink lagere straffen op dan was geëist door de officier van justitie.

Dat zou volgens de rechtbank mede komen door het feit dat de beelden van verdachten werden vrijgegeven en dat er voor het gebruik van de beelden onvoldoende wettelijke basis was.

''Maar gezien de ernst van de feiten en omdat politie en OM voldoende andere wegen hadden bewandeld om achter de identiteit van de verdachten te komen, werden de beelden niet uitgesloten van het bewijs'', legt de woordvoerder uit.

''Het OM is het niet eens met de redenering en is van mening dat rechtmatig en juist is gehandeld met het tonen van de beelden.''

Wapens

Bij het Maasgebouw bij de Kuip ontstonden op 17 september vorig jaar, voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en De Graafschap, rellen.

Een groep van 50 relschoppers bestormde het gebouw. Politiemensen in het gebouw voelden zich zo bedreigd dat ze hun wapens trokken.