KUALA LUMPUR - De 12-jarige Nayati Moodliar uit Son en Breugel die vrijdag werd ontvoerd in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, is weer terecht.

Zijn familie heeft via de sociale media Twitter en Facebook bekendgemaakt dat de jongen thuis is en het naar omstandigheden goed maakt.

''Hoewel het duidelijk een traumatische ervaring voor hem is geweest, lijkt hij in goede gezondheid te zijn’’, meldde de familie op de Facebookpagina die na zijn vermissing is aangemaakt om het publiek om hulp te vragen.

De familie maakte geen verdere details over de vrijlating bekend omdat de zaak nog in onderzoek is. Het hoofd van de politie in Kuala Lumpur heeft volgens het Franse persbureau AFP gezegd dat er losgeld is betaald. Hij wilde niet zeggen om welk bedrag het gaat.

Werk

Nayati werd vorige week vrijdag voor de internationale school in Kuala Lumpur in een auto getrokken. Het gezin woont tijdelijk in Maleisië vanwege het werk van vader Sham Moodliar.

De politie in Kuala Lumpur heeft bevestigd dat de jongen ongedeerd weer bij zijn ouders is en dat naar de daders wordt gezocht. Het Duitse persbureau DPA meldde op basis van anonieme bronnen bij de lokale politie dat losgeld betaald zou zijn voor de vrijlating van de jongen.

Nayati Moodliar weer vrij