AMSTERDAM - Rick H., die wordt verdacht van een dodelijk schietincident op de Amsterdamse Albert Cuypstraat, is ook in beeld bij het onderzoek naar de dood van Sven Westendorp.

Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

Westendorp werd in augustus vorig jaar voor zijn woning in Amsterdam neergeschoten. Dat zorgde voor veel beroering in de hoofdstad.

H., ook lid van de harde kern van Ajaxsupporters, werd 20 april opgepakt. De politie was al maanden naar hem op zoek en had zijn volledige naam en foto verspreid.

Justitie verdenkt hem ervan in oktober een 24-jarige man op straat te hebben doodgeschoten, vermoedelijk na een woordenwisseling. Nu is hij dus ook verdachte in het onderzoek naar de dood van Westendorp.

Veroordeeld

De verdachte is eerder al eens veroordeeld voor bedreiging, vernieling en wapenbezit. In 2009 schoot hij in een onder Feyenoordsupporters bekende kroeg in Rotterdam op de spiegel achter de bar. Daarbij raakte niemand gewond.

Hij zou ook in Engeland een voorwaardelijke straf en een stadionverbod hebben gekregen voor het mishandelen van een agent.