UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben tot maandagmiddag 14.00 uur ongeveer 125.000 reizigers naar Amsterdam Centraal vervoerd.

Een woordvoerster zei dat er dit jaar iets meer gezinnen met de trein naar de hoofdstad komen dan normaal. Naar station Amsterdam Zuid vervoerde de NS ongeveer 43.000 passagiers.

De NS zegt dat de reizigersstroom wat laat op de dag op gang is gekomen. Het spoorbedrijf rekent nog op ongeveer 100.000 reizigers naar de hoofdstad. Naar Eindhoven namen ongeveer 30.000 mensen de trein.

In de treinen is het niet extreem druk. De NS heeft op een aantal trajecten extra treinen ingezet. Sommige treinen zijn verlengd. De NS verwacht geen grote problemen als de feestvierders maandagavond met de trein weer naar huis gaan.

ProRail zegt dat er geen storingen zijn. De spoorbeheerder houdt wel extra personeel achter de hand voor het geval er zich problemen zouden voordoen. Dat gebeurt met name in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Ook staat er extra materieel klaar om eventuele kapotte treinen weg te slepen.

Lees alles over Koninginnedag op onze special

Vijf vragen over Koninginnedag

Bekijk lezersfoto's uit het hele land op NUfoto

Volg Twitterberichten over Koninginnedag via NUlive