AMSTERDAM - Een 31-jarige man is vrijdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een 65-jarige Groninger in september.

Hij werd in het buitenland opgepakt, laat een politiewoordvoerder weten. In welk land de man werd opgepakt en hoe de politie hem op het spoor is gekomen, wilde hij niet kwijt. Het is de tweede aanhouding in de zaak.

Het 65-jarige slachtoffer werd 16 september dood aangetroffen in de portiek van zijn woning aan het Gedempte Zuiderdiep. Hij deed bijna dagelijks klusjes voor prostituees, zoals boodschappen halen.

Sinds de vondst van het lichaam van de man doen veertig rechercheurs onderzoek naar de dood van het slachtoffer. De politie zette onder meer de site onderzoekzuiderdiep.nl op, waar mensen theorieën over de dood van de 65-jarige konden opperen. Hiermee hoopte de politie op nieuwe ideeën te komen.

De politie heeft om uitlevering van de verdachte gevraagd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. In november werd al een 25-jarige verdachte aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, al is hij nog wel verdachte.