DEN HAAG - De politie heeft tot nu toe 65 tips ontvangen over de gewelddadige overval op een juwelierszaak in Den Haag waardoor woensdag de 47-jarige eigenaar om het leven kwam.

De hoofdofficier van justitie in Den Haag heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

Een vrouw die zo geraakt is door het drama, heeft daarnaast nog eens 5000 euro toegezegd voor de gouden tip. Dat meldde een woordvoerster van de politie vrijdagavond. Eerder op de dag werden beelden van de overval vrijgegeven.

Twee mannen overvielen de juwelier woensdag om 12.30 uur in zijn winkel Lapidee aan de Beeklaan. De man werd neergeschoten en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ruim 25 rechercheurs zijn op de zaak gezet.

Bewakingsbeelden

Met het vrijgeven van de foto's en de beelden hoopt het rechercheteam meer informatie te krijgen over de identiteit en verblijfplaats van de twee verdachten.

Op de bewakingsbeelden, die via internet zijn verspreid en vrijdagavond deels ook op televisie zijn uitgezonden, is te zien hoe de twee overvallers rustig binnenkomen en eerst wat sieraden bekijken die op de toonbank staan.

Even later hebben ze allebei een pistool in de hand waarmee ze de juwelier onder schot houden. Het neerschieten van het slachtoffer is uit het verspreide filmpje gehouden.

De politie plaatst de komende dagen billboards op de Beeklaan met daarop de foto's van de twee verdachten. Ook worden raamposters verspreid en zullen rechercheurs flyers uitdelen.

Juwelier overleden na overval