Crèche-eigenaars Hoorn naar rechter

AMSTERDAM - De twee eigenaren van het kinderdagverblijf in Hoorn stappen naar de rechter om hun schorsing aan te vechten.

De crèche kwam eerder deze week in opspraak naar aanleiding van een vernietigend GGD-rapport over meldingen van emotionele en fysieke mishandeling.

Het duo dat naar aanleiding van het rapport op non-actief is gezet, vreest dat ze geruïneerd worden. De twee ontkennen dat zich dergelijke zaken op het kindercentrum hebben voorgedaan. De 'verschrikkelijke aantijgingen' zijn bewust gedaan door acht ex-medewerkers, zegt hun advocaat in het AD.

"Wie dat zijn, is bij ons niet bekend, en ook niet wat ze precies hebben verklaard. Met huidige medewerkers en ouders is in ieder geval niet gesproken", weet advocaat Jasper de Boer. "Op het moment dat er zulke zware aantijgingen worden gedaan, mag je zorgvuldiger onderzoek verwachten."

In het rapport van de GGD staat onder meer dat de twee de kinderen kleineerden, pestten en intimideerden. Ook pakten ze hen hardhandig aan en gebruikten ze verbaal geweld. Zo werden kinderen 'dikzak' genoemd en moesten ze kiwi's met schil en al opeten.

Lees meer over:
Tip de redactie