DORDRECHT - De 46-jarige Harm M. uit Hardinxveld-Giessendam heeft donderdag 2,5 jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, gekregen omdat hij zijn 8-jarige dochter op internet heeft aangeboden voor seks.

De rechtbank in Dordrecht legde de vader ook een proeftijd van 2 jaar op.

De rechters noemden het ''bijzonder ernstig en buitengewoon schokkend'' wat de ouders hebben gedaan. De vader is veroordeeld voor onder meer poging tot mensenhandel, het bevorderen van ontucht tussen het kind en volwassen mannen en het verspreiden van kinderporno.

Voorarrest

De man moet, na aftrek van de tijd die hij in voorarrest heeft gezeten, nog een jaar in de gevangenis doorbrengen. De vrouw van M. was in dezelfde zaak ook verdachte, maar werd door de rechter op vrije voeten gesteld omdat de politie haar tijdens haar aanhouding niet op haar rechten had gewezen.

In advertenties en contacten op internet maakten de ouders afspraken met mannen, waarbij de mogelijkheid werd opengelaten dat deze mannen seks konden hebben met het meisje. Ook onderhandelden de ouders over de prijs die moest worden betaald.

M.'s advocaat Sidney Smeets noemde de uitspraak teleurstellend. Volgens hem miskent de rechtbank hiermee dat het idee om seks te hebben met het meisje van de andere mannen zou zijn gekomen en niet zozeer van de ouders. Een van de mannen die erop heeft gereageerd, is inmiddels veroordeeld, aldus Smeets. Hij en zijn cliënt overwegen in hoger beroep te gaan.

De officier van justitie eiste 2 weken geleden 2 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.