ROTTERDAM - De politie is nog altijd op zoek naar de tweede verdachte van een overval op een geldwagen bij een filiaal van de Rabobank in Ridderkerk in oktober vorig jaar.

Ook de buit van circa 637.000 euro is nog altijd spoorloos. De andere verdachte, Fikri el H., moet donderdag voor de tweede keer voor de rechter in Rotterdam verschijnen.

El H. werkte voor het waardetransportbedrijf Brink's. Volgens justitie sloeg hij samen met de handlanger toe, toen twee collega's in het bankgebouw waren. El H. werd een week na de diefstal opgepakt op een adres in Rotterdam.

Hij zei tijdens de vorige zitting dat hij geld uit zijn eigen geldauto jatte, omdat hij zou worden bedreigd. Hij had een gokschuld van 40.000 euro, opgedaan in het illegale circuit. Toen zijn schuldeisers hem hadden zien lopen in zijn Brink's uniform, was hij de sigaar.

Vuurwapen

Ze bedreigden hem met een vuurwapen. lieten daarbij onder meer foto's van zijn zus zien en dwongen hem mee te werken aan de roof, aldus zijn toenmalige raadsman. Het OM twijfelt aan die verklaring.

El H. was nog maar kort in dienst bij Brink's en had een blanco strafblad. Zijn 'illegale' gokschuld staat nergens geregistreerd. Hij heeft inmiddels een nieuwe advocaat.