AMSTERDAM - Slachtoffers van de treinramp Amsterdam afgelopen zaterdag kunnen voor advies kosteloos terecht bij een meldpunt van de vereniging van letselschadeadvocaten (ASP). Dat meldde de vereniging dinsdag.

Slachtoffers van het ongeluk kunnen via het ASP-meldpunt in contact komen met een slachtofferadvocaat in hun regio. De advocaten willen de slachtoffers bijstaan in de onderhandelingen met de NS.

''Ook mensen zonder lichamelijke schade kunnen voor advies bij het meldpunt terecht'', vertelt een woordvoerder van de ASP. ''Een ongeluk kan ook psychisch veel met je doen.''

De NS is bezig met de nazorg aan de slachtoffers. Het spoorbedrijf heeft sinds zondag een Special Care Team en vraagt betrokkenen om contact met dit team te zoeken. Daar hebben volgens een woordvoerder inmiddels zo'n 200 reizigers gebruik van gemaakt.

De zegsman liet weten dat de NS goed verzekerd is en de materiële en letselschade die door het ongeluk is ontstaan, zal vergoeden. ''Gedupeerden hebben het recht hun belangen te laten behartigen. De redelijke kosten neemt de NS over. Initiatieven zoals dit meldpunt kunnen daarbij behulpzaam zijn'', aldus de woordvoerder.