AMSTERDAM - Indien Ajax op 29 april of 2 mei landskampioen wordt, dan zal niet diezelfde dag een huldiging plaatsvinden in Amsterdam.

Bij een kampioenschap van Ajax op 29 april of 2 mei zal de huldiging plaatsvinden op donderdag 3 mei, liet de gemeente Amsterdam woensdag weten.

Een eventuele huldiging op 29 april komt ongelukkig uit in verband met de drukte in de hoofdstad vanwege Koninginnenacht. Alle agenten en overige hulpdiensten zijn dan al ingeroosterd.

Daarnaast hebben de vervoerders dan onvoldoende capaciteit omdat zij zich voorbereiden op de viering van Koninginnedag. Ajax kan op 29 april alleen kampioen worden indien het zelf bij FC Twente wint en Feyenoord en AZ gelijkspelen.

Op woensdagavond 2 mei speelt Ajax een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Dan zijn er problemen met het vervoer, omdat de wedstrijd laat begint.

Schade

Mocht Ajax op 6 mei de landstitel binnenslepen, dan is de huldiging wel op de dag zelf. Het eventuele feest zal plaatsvinden in het Arenapark, een grasmat bij de Amsterdam Arena waar ongeveer 80.000 supporters terechtkunnen.

Vorig jaar richtten Ajax-fans bij het vieren van de dertigste landstitel voor tonnen schade aan tijdens de festiviteiten op en rond het Museumplein.