LIEMPDE - De moeder van de dode baby die zondag door een voorbijganger werd aangetroffen in het Brabantse Liempde, heeft mogelijk dringend medische hulp nodig zonder het zelf te weten.

Dat concludeert de politie na sectie op het lichaampje van het pasgeboren meisje. Meer wil de woordvoerder er niet over kwijt. De politie is de moeder nog niet op het spoor.

Het meisje werd gevonden in een vuilniszak, langs de oever van de Dommel onder een viaduct bij de A2. De zak heeft daar mogelijk enkele dagen gelegen.

Na de vondst meldde zich zondag een vrouw uit Liempde bij de politie. Zij was vrijdagavond aangesproken door een verwarde vrouw. Die zocht hulp omdat ze ''iets ergs" had gedaan. Naar de verwarde vrouw wordt nog gezocht. Niet duidelijk is of het om de moeder gaat.

Geen tips

Bij de politie zijn geen tips binnengekomen naar aanleiding van een regionaal opsporingsprogramma dat maandagavond is uitgezonden.

Volgens een woordvoerster is er een reactie waarvan nog bekeken moet worden of die bruikbaar is. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht nog aandacht aan de zaak.