ARNHEM - In de Arnhemse strafzaak tegen acht verdachten van uitbuiting van en seks met een 14-jarig meisje, heeft justitie maandag 4 jaar cel geëist tegen een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

De Capellenaar en diens 22-jarige neef uit Arnhem brachten het meisje naar een 26-jarige man uit Velp in wiens huis zij seksklanten moest bedienen.

Ook moest het meisje wiet roken en meedoen aan groepsseks.

Een 26-jarige Arnhemmer had voor de twee neven advertenties gemaakt. Het meisje werd in februari en maart 2010 voor drie keer voor het tarief van een gangbare prostituee verhuurd, gelooft justitie. Ze moest zonder condoom werken en zag niets van het geld.

Na 5 dagen in Velp werd ze verplaatst naar Arnhem, waar een 19-jarige Arnhemmer kleding en eten voor haar regelde. Een 25-jarige Arnhemmer fungeerde als chauffeur toen ze naar klanten werd gebracht, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

Advertenties

Behalve uit de advertenties, regelde de Arnhemse neef ook klanten uit zijn eigen omgeving, onder wie een 34-jarige overbuurman en een 44-jarige Arnhemmer, denkt de aanklager.

De Capellenaar ontkende maandag dat hij wist dat het meisje 14 was. Volgens de man was ze 18 en zei ze dat ze al in de prostitutie werkte. Dat zeggen volgens de aanklager ook andere verdachten, die woensdag, donderdag en vrijdag terechtstaan.

De 22-jarige neef en medeorganisator van de sekshandel staat woensdagmiddag terecht. De zaak tegen de 34-jarige klant werd maandagmorgen uitgesteld.

De rechtbank verwacht in alle zeven overige zaken uitspraak te doen op 11 mei.