ALMELO - Een 19-jarige Rijssenaar moet 2,5 jaar (10 maanden voorwaardelijk) de cel in, omdat hij in een discotheek in Rijssen de 20-jarige Mark Kleinjan uit Wierden doodsloeg. 

Ook moet hij de nabestaanden van Kleinjan 10.000 euro schadevergoeding betalen. Dit heeft de rechtbank in Almelo vrijdagmiddag bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) had drie jaar celstraf geëist tegen Ozan D. Hij gaf Kleinjan vorig jaar juli in disco Lucky van achteren een klap in zijn nek, waardoor het slachtoffer een slagaderlijke bloeding opliep en kort daarna overleed.

De rechters zijn van oordeel dat het gaat om mishandeling met de dood tot gevolg en niet om doodslag, omdat D. niet de bedoeling had Kleinjan te doden.

Vriend

D. deelde de klap uit omdat zijn vriend Batulan A. (19) het kort daarvoor aan de stok had gekregen met Kleinjan. A. sloeg Kleinjan hierbij in het gezicht, waarop de laatste wegliep. D. zette de achtervolging in en gaf het slachtoffer de uiteindelijk fatale klap. A. is wegens mishandeling veroordeeld tot een celstraf van een week. Het OM had om 45 dagen cel gevraagd.