ROTTERDAM - In de penitentiaire inrichting in Zoetermeer is dinsdagochtend een 23-jarige Hagenaar aangehouden die ervan wordt verdacht op 29 februari 2004 de taxichauffeur Gerard Denz te hebben doodgeschoten.

De verdachte was toen 15 jaar. Hij zit al vast voor een ander misdrijf, maar de politie kan op dit moment niet zeggen hoe lang en waarvoor.

Denz (52) werd in 2004 in Rotterdam zwaar gewond naast zijn taxi gevonden. Hij was door het hoofd geschoten. Diezelfde dag overleed hij aan zijn verwondingen. Zijn zwarte portemonnee, waar waarschijnlijk niet meer dan 60 euro in zat, was gestolen.

Het onderzoek naar zijn dood bleef zonder resultaat totdat het coldcaseteam van Rotterdam-Rijnmond met nieuwe informatie de zaak heropende. Aandacht in 'Opsporing verzocht' leidde naar de verdachte. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit. Voor de gouden tip loofde de hoofdofficier van Justitie een beloning van 15.000 euro uit.

Roofovervallen

Na de gewelddadige dood van hun collega demonstreerden honderden taxichauffeurs begin maart 2004 voor het Rotterdamse stadhuis. Er waren in korte tijd vier roofovervallen op taxi's geweest. Twee chauffeurs raakten daarbij gewond.

De taxichauffeurs vroegen de gemeente om een renteloze lening voor een digitale fotocamera in hun taxi om de veiligheid te vergroten. Toenmalig burgemeester Ivo Opstelten, nu minister van Veiligheid en Justitie, ging niet op dat verzoek in.