AMSTERDAM - Directieleden van het GVB Adrie Bolier en Pieter Schotte ontkennen betrokken te zijn bij een miljoenenfraude bij de Amsterdamse stadsvervoerder.

Dat heeft algemeen directeur Bart Schmeink vrijdag gezegd tegen de Amsterdamse zender AT5.

Vorige week meldde De Telegraaf dat bij het GVB voor miljoenen euro's aan fraude is gepleegd, vooral rond de invoering van de OV-chipkaart. Een aantal GVB'ers zou zich verrijkt hebben ten koste van het bedrijf, dat grotendeels wordt gefinancierd met belastinggeld.

De top zou op de hoogte zijn geweest, maar greep niet in. Onder meer directieleden Adrie Bolier en Pieter Schotte zouden bij de zaak betrokken zijn.

Brief

Schmeink stelde vrijdag dat het GVB een brief aan De Telegraaf heeft gestuurd. "We hebben in die brief duidelijk aangegeven dat de twee directieleden alle aantijgingen ver van zich werpen."

De gemeente, die honderd procent van de aandelen bezit, heeft het GVB na de onthulling om opheldering gevraagd. Het bedrijf stelde daarna een onafhankelijk onderzoek in. Woensdag meldde de gemeente Amsterdam dat het onderzoek over een maand klaar moet zijn.