DEN BOSCH - Het is niet meer zeker dat Elsa Tisseur, die in december 2010 dood werd gevonden in Wijbosch (Noord-Brabant), levend is begraven.

Een patholoog die een contra-expertise deed op het lichaam van Tisseur sluit uit dat dat is gebeurd.

Die bevinding werd vrijdag in Den Bosch duidelijk bij een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de 45-jarige Udenaar Mario van E., de ex-vriend van het 35-jarige slachtoffer.

In eerste instantie oordeelde een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat Tisseur was omgekomen doordat ze levend werd begraven in een bosperceel vlak bij Veghel.

Oorzaak onbekend

Forensisch patholoog Frank van der Goot, die de contra-expertise deed, zou niet weten waar Tisseur wel aan is overleden.

Van E. blijft nog wel vastzitten op verdenking van de moord. Volgens de rechter zitten in het dossier voldoende verklaringen van getuigen die het aannemelijk maken dat de Udenaar de moord pleegde.

Tros Vermist

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk. Die zitting gaat minimaal 2 dagen duren.

Tisseur was eerst 3 maanden vermist. Daarna werd ze door een toevallige voorbijganger ontdekt. Van E. werd direct als verdachte opgepakt, na verdachte uitspraken in het televisieprogramma Tros Vermist.

Na een week kwam hij vrij door gebrek aan bewijs, maar in juni werd hij opnieuw opgepakt.