RIJSWIJK - De paasdrukte op de snelwegen is vrijdagmiddag begonnen. Door een ongeval werd de A16 tussen Rotterdam en Breda tijdelijk gesloten.

Op de Van Brienenoordbrug tussen Terbregseplein en Ridderkerk-Noord werd de hoofdrijbaan in beide richtingen ruim twee uur lang gesloten vanwege een ongeval met een bestelwagen en een vrachtwagen eerder op de middag. Dat meldt de ANWB.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Volgens een woordvoerder van het KLPD botste de vrachtwagen waarschijnlijk achter op de bestelwagen.

Deze schoot vervolgens door de middenberm en kwam op de tegenoverliggende rijbaan terecht. De twee voertuigen blokkeerden beide rijbanen waardoor deze moesten worden afgesloten.

Ziekenhuis

De bestuurder van de bestelwagen werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Het bergen en opruimen gaat naar verwachting tot 19.00 uur duren.

Het verkeer werd omgeleid via de Beneluxtunnel, over de A20, A4 en A15. 

Op de A12 tussen Emmerich en Arnhem staat ook een lange file vanwege de vele Duitsers die de paasdagen in Nederland willen doorbrengen. Van de A50 bij knooppunt Grijsoord zijn twee rijstroken dicht vanwege een ongeval. 

Vakantiegangers

Ook enkele andere snelwegen in Nederland beginnen vol te lopen. Op de A1 van Amsterdam richting Amersfoort en de A27 vanuit Utrecht naar Gorinchem loopt het verkeer vast door Nederlandse vakantiegangers. Rond 14.30 uur stond er zo'n 94 kilometer file.

De ANWB verwacht aan het einde van vrijdagmiddag zo'n driehonderd kilometer file op de Nederlandse wegen.

Dagjesmensen

Ook in het paasweekend zelf verwacht de ANWB drukte op de weg, vooral door dagjesmensen. Populaire bestemmingen zijn onder meer de Floriade bij Venlo, de Paasraces op het circuit in Zandvoort en Paaspop in Schijndel.

De ANWB waarschuwde afgelopen weekend nog vooral voor drukte op tweede paasdag. Mogelijk valt dat echter erg mee omdat slecht weer wordt verwacht, aldus een woordvoerder.

Bekijk de actuele verkeersinformatie

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive

Ongeval A16