RIJSWIJK - Mooi lenteweer lijkt tijdens de komende paasdagen uit te blijven. Weerbureau's KNMI, WeerOnline en Weerplaza.nl voorspellen dat eerste paasdag koud en droog begint, en dat het later kan gaan regenen.

Maandag, tweede paasdag, is een ideale dag voor een bezoek aan een meubelboulevard of een andere binnenactiviteit. Dan is het bewolkt en regenachtig en kan het, vooral aan zee, ook flink waaien.

Het is de komende dagen koud voor de tijd van het jaar. In de nacht van zaterdag op zondag is de kans op vorst groot. Zondag maken vooral het noordwesten en noorden van het land kans op nattigheid. Na Pasen blijft het wisselvallig weer, maar wordt het wel minder koud.

De mensen die nu nog op wintersport gaan in de Alpen, hebben geluk. In dat gebied is de komende dagen veel sneeuw te verwachten, zo meldt een woordvoerder van WeerOnline.

De verwachting is dat in Frankrijk vrijdagavond zo'n 10 centimeter sneeuw valt. In het Oostenrijkse gedeelte is dit zelfs 10 tot 30/40 centimeter. Later in de week wordt er nog meer sneeuw in Oostenrijk verwacht.

Bekijk het complete weerbericht