ZWOLLE - De politie IJsselland heeft korpsbeheerder Henk Jan Meijer verzocht twee agenten te ontslaan wegens onzedelijk gedrag in diensttijd. 

De agenten zijn al in februari tijdelijk buiten functie gesteld, meldde het korps vrijdag.

Beide agenten zouden zich onzedelijk hebben gedragen tegen een vrouw die onder invloed van alcohol verkeerde. Ze hadden haar aangeboden haar met de dienstauto thuis te brengen.

Ook legden ze onjuiste verklaringen af, aldus het korps. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek. De twee agenten zouden zich in de auto hebben misdragen. Een melding van het slachtoffer was reden voor het korps om onderzoek te doen.

De verklaring van de agenten was ''aantoonbaar onjuist'', aldus een woordvoerder. ''De integriteit van het korps is in geding. Dat is reden beide agenten niet in het korps te handhaven.'' Het ontslag is inmiddels aangezegd.

Volgens het Openbaar Ministerie zouden de agenten seksuele handelingen hebben gepleegd met de vrouw in de nacht van 19 op 20 februari in de gemeente Olst-Wijhe. In die gemeente werd toen carnaval gevierd. De agenten zijn op 28 februari aangehouden en op 1 maart op vrije voeten gesteld.