AMSTERDAM - Het tentenkamp van Occupy Rotterdam op het Beursplein in het centrum van de stad moet in ieder geval weg zijn als daar evenementen worden gehouden.

Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag bepaald.

De gemeente wilde dat de Occupyers met het oog op het terras- en evenementenseizoen zouden vertrekken, maar volgens de rechter is een verbod niet nodig.

Wel vindt de rechtbank het redelijk dat burgemeester Ahmed Aboutaleb beperkingen stelt aan de demonstratie bij evenementen rondom het Beursplein.

Blij

Het tentenkamp van de actievoerders moet daarom tijdens de marathon van Rotterdam, de Roparun, het zomercarnaval en de Bavaria City Racing weg zijn. De uitspraak komt overeen met een voorstel van de actievoerders. Zij wilden het kamp al tijdelijk verplaatsen bij een evenement.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is blij met dat deel van de uitspraak dat het tentenkamp in ieder geval niet tijdens de zomerevenementen het Beursplein bezet. Er is samen met de demonstranten, die sinds oktober op het Beursplein bivakkeren, gezocht naar een alternatieve locatie, maar dat leidde niet tot overeenstemming.

Alles over Occupy in ons dossier