ROTTERDAM - Rotterdam-West is woensdagmiddag getroffen door een grote stroomstoring. Netbeheerder Stedin meldt dat 10.000 huishoudens enkele uren geen stroom hebben gehad.

Inmiddels zijn de problemen grotendeels opgelost. "In de omgeving Heemraadsplein hebben nog 1000 tot 1500 huishoudens last", zegt een woordvoerster tegen NU.nl. "Monteurs zijn druk bezig om daar de laatste problemen te verhelpen." 

De storing bij telefonie-provider Vodafone vertragen de werkzaamheden. "Stedin is klant bij Vodafone en onze monteurs moesten hun privé-toestel gebruiken of een nieuwe telefoon kopen om te kunnen communiceren met het controlecentrum. Dat maakte het extra lastig."

Het Erasmus MC is tijdelijk overgeschakeld op een noodaggregaat. Ook heeft een aantal tramlijnen last gehad van de storing. 

De storing is veroorzaakt door de wegwerkzaamheden van derden aan de Nieuwe Binnenweg. Na het omleiden van de stroom is gestart met de reparatie van de elektriciteitskabels.

Geen trend

Bij de eerdere storingen zaten eind januari ruim vijftigduizend mensen zonder stroom in onder meer Rotterdam-West en in de plaatsen Vlaardingen en Schiedam.