AMSTERDAM - De snelweg A6 tussen Joure en Almere is ter hoogte van Lelystad-Noord enkele uren afgesloten geweest voor de richting Emmeloord en Joure.

De oorzaak is een met kunstmest beladen vrachtwagen die in brand stond, zo bevestigt Rijkswaterstaat tegenover NU.nl. Er stond rond 16.00 uur ruim 10 kilometer file. De ANWB raadt aan om te rijden via de A1 en de A28.

De brandweer rukte uit met diverse voertuigen en kreeg de brand vrij snel onder controle. Door de kunstmestlading werd er even gedacht aan explosiegevaar, dat bleek echter ongegrond. Er heeft zich geen persoonlijk letsel voorgedaan.

Door de hevige rookontwikkeling was de A6 kortstondig in beide richtingen afgesloten. Inmiddels zijn de rijbanen in de richting van Almere vrijgegeven en kan richting Emmeloord en Joure de linker rijbaan worden gebruikt. 

Om 20.00 uur woensdagavond gaan beide rijbanen in noordelijke richting weer dicht om de vrachtwagen te kunnen bergen. Het verkeer zal dan via afrit 10 worden omgeleid door Lelystad. Tot die tijd blijft de rechter rijbaan sowieso afgesloten.

A15

Ook op de A15 tussen Europoort en Gorinchem deden zich problemen voor met een vrachtwagen.

Ter hoogte van de Botlektunnel is de snelweg in de richting van Gorinchem kortstondig afgesloten geweest door een te hoog voertuig.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie