AMSTERDAM - Een Shetlandpony in het Brabantse Gilze is maandagavond dusdanig zwaar mishandeld dat een dierenarts het heeft moeten laten inslapen.

Dat meldt Omroep Brabant woensdag.

De eigenaresse van de pony kwam er dinsdagochtend achter dat de dierenmishandeling had plaatsgevonden. Zo was het dier met stokken geslagen en van achter gepenetreerd.

"Mijn dochter belde maandagavond al dat het niet goed ging. Hij kon niet meer opstaan. Toen de dierenarts kwam, besloot hij de pony te laten inslapen. We dachten dat het kwam omdat hij al zo oud was. Dinsdag kwamen we er achter dat er overal bloed lag."

Onbekenden zijn vermoedelijk over het hek het weiland in gegaan en hebben de pony vastgebonden met een touw, waarna het dier zwaar werd toegetakeld.

"We zagen bloed bij het hek, vonden stokken met bloed, op de balken troffen we bloed aan en op de stal in de wei zat bloed. We vonden ook een bebloed stuk touw met een flinke bos haar."

Een andere pony in de wei bleef ongedeerd. De eigenaresse heeft de politie en de dierenpolitie ingeschakeld, die een buurtonderzoek zijn gestart.