WIJK AAN ZEE - De politie is woensdag uit voorzorg aanwezig op het REA College Nederland in Wijk aan Zee.  

Dit naar aanleiding van een dreigtweet, die maandagavond is verstuurd. Dat liet de politie dinsdagavond weten.

''Ik ben die k*tleerkracht nu egt helemaal zat. Wordt mooi bloedbad in de klas woensdag'', zo stond op Twitter te lezen.

Hashtags

De afzender van het bericht is niet te herleiden, maar het account waarvandaan het bericht is verstuurd en genoemde hashtags verwijzen mogelijk naar een docent van het REA College, zo zei een woordvoerster van de school.

Het onderzoek naar de dreigtweet loopt nog. De politie ziet geen aanleiding lessen af te gelasten of de school te sluiten.

Sneek

De politie pakte maandag nog drie scholieren op, omdat ze op Twitter dreigden hun school in brand te steken en ''iedereen overhoop te knallen''. De jongens uit Sneek, Oppenhuizen en Stavoren hadden hun actie bedoeld als grap. De politie nam het zekere voor het onzekere en zette tientallen geüniformeerde agenten in, die in en rond het Bogerman College in Sneek werden geposteerd.

Alle in- en uitgangen van de school werden een groot deel van de dag gecontroleerd. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal beslissen of en hoe de jongens worden vervolgd.