AMSTERDAM - De paasdagen zorgen ook dit jaar voor drukte op de weg. Vooral tweede paasdag kan het druk worden, waarschuwt de ANWB.

De trek naar attractieparken, de kust, de bollenstreek en de meubelboulevards zorgt maandag 9 april in de ochtend voor drukte. In de middag is het druk door terugkerende vakantiegangers en dagjesmensen.

Aanstaande donderdag verwacht de toeristenbond in de avondspits driehonderd kilometer file. Met Pasen gaan ongeveer 450 duizend Nederlanders weg voor een korte vakantie.

Vooral op de A1 tussen Amsterdam en Hengelo, op de A12 tussen Den Haag en Arnhem en op de A28 tussen Utrecht en Zwolle worden lange files verwacht. Andere knelpunten zijn de wegen rond Arnhem en Nijmegen en de wegen naar recreatiegebieden in Zuid-Holland, Zeeland en de Veluwe.

Ook rond evenementen wordt drukte verwacht. Zo wordt volgende week zondag de KNVB bekerfinale gespeeld in de Kuip in Rotterdam. In Venlo zorgt de Floriade voor veel toeloop. De paasraces in Zandvoort hebben ook hun effect, net als Paaspop in Schijndel.