MAASTRICHT - Een 28-jarige man heeft zondagochtend zijn 26-jarige ex-vriendin in haar woning in Maastricht neergestoken, en sloeg daarna de hand aan zichzelf toen de politie de vrouw kwam ontzetten.

Dat maakte het Openbaar Ministerie in Maastricht bekend.

De man was zondagochtend vroeg de woning van zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend binnengedrongen. De nieuwe vriend belde de politie, die de deur forceerde en de gewonde vrouw ontzette.

Daarop beroofde de ex-vriend zich van het leven door zijn keel door te snijden. De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is stabiel.

Slachtoffer en dader hebben 5 jaar een relatie gehad, die vorig jaar september op de klippen liep. Sindsdien heeft de man zijn ex-vriendin nog meerdere malen lastiggevallen.

Gesprek

Zaterdagavond was er op verzoek van de vader van de vrouw nog een gesprek met de ex-vriend geweest op het politiebureau in Maastricht. De politie zag daarbij geen reden om in te grijpen. Waarom de zaak later die nacht toch uit de hand is gelopen, is onduidelijk.

De vrouw had drie keer aangifte gedaan, omdat zij zich door de man lastiggevallen voelde na het einde van hun relatie. De man is in januari daarvoor aangehouden.

Adequaat

Sindsdien hield het Veiligheidshuis zich met de zaak bezig. De vrouw deed in maart voor de laatste keer aangifte.

Onderzocht wordt of de in verband daarmee genomen maatregelen adequaat zijn geweest. Vanwege de objectiviteit zal dat onderzoek gebeuren door een externe commissie.