BREDA - De verdachten van het plegen van de moord op taxichauffeur Radj Ramdin op 9 oktober 2010 in Kaatsheuvel moeten voor 16, 14 en 12 jaar de cel in.

Dat eiste de officier van justitie donderdag voor de rechtbank van Breda in de zaak die door het leven gaat als de Tilburgse taximoord.

Justitie beschuldigt Adrian W., Zdzilaw J. en Kamiel O. alle drie van het medeplegen van moord. Bij de 25-jarige hoofdverdachte is volgens de aanklager het hele plan ontstaan. ''Hij stond die ochtend op met het idee dat hij iemand wilde zien sterven. Dat reken ik hem zwaar aan.’’

Volgens de officier heeft W. het eerste schot gelost. Daarna zou hij het pistool aan J. hebben gegeven, die het vervolgens leegschoot. O. was erbij, wist van de plannen en ging er mogelijk met 130 euro van de chauffeur vandoor.

Het motief voor de moord werd niet duidelijk. Eén van de verdachten gaf aan dat het de ritprijs was: 35 euro in plaats van de 30 die was afgesproken. W. zei eerder dat het misschien ook wel was ''omdat een gestoorde Pool iets in z’n hoofd kreeg''.