HEERDE - Op meerdere plaatsen in het land zijn agenten dit weekend aangevallen tijdens hun werk. Zo hebben een vader (50) en zijn zoon (20) in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten mishandeld in het centrum van het Gelderse Heerde.

De twee hinderden agenten toen die een tweede zoon (22) in de boeien wilden slaan, die betrokken zou zijn bij een vechtpartij.

De vader en broer waren het daar niet mee eens en sloegen op de agenten in. Zelfs pepperspray weerhield de pa er niet van om de agenten te slaan. Een van de agenten liep vermoedelijk gekneusde ribben op. De vader en zijn zonen zijn aangehouden en zitten vast.

Ook in Schiedam was het raak. Twee agenten spraken een groepje alcohol drinkende jongeren in een speeltuin aan op hun gedrag.

Legitimeren

De jongeren moesten zich legitimeren. Een jongen had geen identiteitsbewijs bij zich en mocht dat van de dienders thuis ophalen. Hij kwam echter met zijn ouders terug om verhaal te halen. Na wat beledigingen van de ouders, ontstond een vechtpartij waar ook de opa van de jongen zich mee bemoeide.

De drie begonnen de agenten te stompen, te bijten en aan hun haar te trekken. Ook een agent die zijn collega's te hulp schoot, kreeg het te verduren. Vader (43), moeder (44) en opa (78) zijn aangehouden en zitten nog vast.

Aangevallen

Ook in Deurne werd een politieman aangevallen. Agenten wilden bemiddelen in een ruzie, maar enkele jongeren keerden zich tegen hen. Een van de jongeren gaf een agent een vuistslag in het gezicht. Een andere politieman kreeg verschillende klappen tegen zijn lijf.

Voor de mishandeling is een 22-jarige inwoner van Milheeze aangehouden. Ook in Valkenswaard werd een man (23) opgepakt voor het uitdelen van een klap aan een agent.

Leeuwarden

In Leeuwarden kreeg de politie zondagochtend vroeg op twee locaties te maken met uitgaansgeweld, waarbij volgens haar fors moest worden ingegrepen om de orde te herstellen. Daarbij werden agenten geslagen en geschopt. Niemand raakte gewond. Negen personen werden aangehouden.

Een 40-jarige man uit Polen beet zondagochtend in het Limburgse Horst een politieman in zijn vinger toen hij werd aangehouden. De man was stomdronken uit een kroeg gezet en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.