DEN HAAG - Koningin Beatrix heeft woensdag een blijk van medeleven gegeven in verband met het busongeval in Zwitserland waarbij 28 doden zijn gevallen, onder wie 7 Nederlandse kinderen.

''De Koningin leeft intens mee met de slachtoffers en nabestaanden van het busongeluk in Zwitserland'', valt te lezen in een tweet van het Koninklijk Huis.

Premier Mark Rutte spreekt van ''een intens verdriet. Heel Nederland en heel België leven intens mee’’, aldus Rutte woensdagavond. Naast het verdriet bij nabestaanden is er volgens hem verder nog veel onzekerheid.

Een Nederlandse ambtelijke delegatie is in Zwitserland om slachtoffers en nabestaanden waar mogelijk bij te staan. De premier zegt groot respect te hebben voor het optreden van de Zwitserse hulpverleners na het ongeval.

Rutte wordt steeds op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Volgens hem zal de Nederlandse overheid alles doen wat nodig is om de slachtoffers te helpen. ''Alles is nu gericht op het ondersteunen van slachtoffers en nabestaanden in deze periode van verdriet en onzekerheid.''

Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn medeleven betuigd aan Zwitserland en België. ''Het verlies van zo veel jonge levens is hartverscheurend'', verklaarde woordvoerder Tommy Vietor namens Obama.

''Onze gedachten en gebeden zijn bij de Belgische gemeenschappen van Lommel en Heverlee en alle mensen in België op dit moment'', staat in de verklaring. ''Als een goede vriend van België en Zwitserland, staan we klaar om welke hulp dan ook te verlenen.''

Lees alles over dit nieuws op Twitter via NUlive