AMSTERDAM - De man die verdacht wordt Willem Endstra te hebben vermoord, de de 47-jarige Namik A., is woensdag in een ziekenhuis overleden als gevolg van een hersenbloeding.

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag gemeld.

Justitie verdenkt de Rus ervan dat hij op 17 mei 2004 de Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra heeft doodgeschoten.

De behandeling van zijn strafzaak gaat nu niet door, maar het onderzoek naar de moord gaat wel gewoon verder. ''Het is immers niet alleen gericht op de schutter, maar ook op andere personen die betrokkenen waren bij die moord'', aldus het OM

Endstra (51) werd op de bewuste dag geliquideerd in de buurt van zijn kantoor op de Apollolaan in Amsterdam-Zuid. Een zakenpartner die naast hem liep, werd in een knie geraakt. De moord behoort tot de meest geruchtmakende afrekeningen in het criminele circuit. Endstra had tal van connecties in de onderwereld.

Het belastende materiaal tegen Namik A. bestaat onder meer uit DNA-sporen op het moordwapen en op kogelhulzen die op de plek van de schietpartij zijn gevonden. De schutter heeft meerdere kogels op Endstra afgevuurd.

A. werd vorig jaar oktober in Polen opgepakt.