BREDA - De politie is dinsdagavond met een arrestatieteam uitgerukt om een losgeslagen gevangene in jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda te overmeesteren.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie laten weten.

De jongen wist aan het eind van de middag via de luchtplaats andere delen van het gebouw in te vluchten door enkele ruiten in te gooien.

Toen medewerkers van de inrichting de jongen niet onder controle kregen, werd de politie gealarmeerd en verliet een deel van het personeel volgens protocol het pand.

Andere gevangenen

Volgens de zegsman van het departement zaten de andere gevangenen op hun kamer. Rond half 10 was het arrestatieteam nog bezig de jongen, die op het dak van de inrichting zou zitten, te overmeesteren.

Volgens BN/De Stem.nl bekogelde de jongen de politie met dakbedekking en wekte hij de indruk onder invloed te zijn. Ook had de jongen een fles in de hand.

Rond 10 uur wist het team de jongen in te rekenen en mee te nemen naar het bureau. Volgens de zegsman van het departement is niemand gewond geraakt. Het is nog onduidelijk waarom de jongen amok maakte.