AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft maandagavond 18-jarige man aangehouden voor zware mishandeling van een 29-jarige man.

Door de toetakeling liep de 29-jarige leraar diverse kneuzingen, een gecompliceerde breuk aan zijn oogkas, een gebroken neus en drie gebroken tanden op.

De man had op vrijdagavond 3 februari voetbaltraining gegeven aan een damesvoetbalteam in de sporthallen Zuid in Amsterdam.

De opgepakte jongen is geen leerling of oud-leerling van de docent, bevestigt de politie tegenover NU.nl. Het motief is onduidelijk. Volgens de politie had de man, die les geeft aan een middelbare school, een prima band met zijn leerlingen.

Bewusteloos

Samen met een van de speelsters van het voetbalteam stapte hij later uit bij de metrohalte Postjesweg in Amsterdam-West. Hier namen ze afscheid en liep de man naar huis in de richting van de Karel Klinkenbergstraat.

Plotseling hoorde hij iets achter zich. Een groep van waarschijnlijk vier mannen gaf de docent flinke klappen, waardoor hij bewusteloos raakte. Mogelijk zijn de daders de leraar al vanaf de sporthallen gevolgd, aldus de politie.