MAASTRICHT - Rechercheurs van de Limburgse politie gaan maandag naar Luik om daar met de Belgische politie informatie uit te wisselen over een dodelijke schietpartij zondagmiddag.

Daarbij zou volgens de Belgische politie in Zuid-Limburg een 40-jarige Belg zijn doodgeschoten bij een mislukte drugsdeal.

Een woordvoerder van de politie Limburg-Zuid zei maandag te willen weten of het gaat om een man die zondagmiddag in Cadier en Keer tweemaal werd beschoten en gewond in een auto stapte, die daarop in volle vaart wegreed.

Volgens de Belgische politie zou de dodelijke schietpartij zich in Eijsden, 10 kilometer verderop hebben voorgedaan, maar de Nederlandse politie is daarvan niets bekend. Het slachtoffer is door vrienden in een auto naar Jupille bij Luik gebracht, waar hij overleed.

Gevlucht

De Limburgse politie kreeg zondagmiddag rond half vier een melding van een gevluchte gewonde man na een schietpartij in Cadier en Keer. De politie hoopt maandag duidelijkheid te krijgen of het om de man gaat die later is overleden.

Het slachtoffer was volgens de Belgische justitie met twee vrienden naar Nederland gereden om drugs te kopen. Hij kreeg over de prijs ruzie met de dealer, die een wapen trok en hem in zijn buik schoot.

De vrienden van het slachtoffer hebben hem snel met de auto naar Jupille gebracht, waar de onderweg gealarmeerde hulpdiensten de man niet meer konden redden. De dader is spoorloos.