AMSTERDAM - De nieuwe eigenaar van het voormalige Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje trekt zich terug.

Dat liet directeur/eigenaar Jipke van 't Veen woensdag weten. Haar onderneming heeft de koopovereenkomst die in december werd getekend, noodgedwongen moeten terugdraaien.

De financiële situatie blijkt slechter dan was voorzien en aan haar was meegedeeld. Voormalig eigenaar Albert Drent is inmiddels failliet verklaard. Het kinderdagverblijf, dat zo'n 60 kinderen opvangt, is nu in handen van een curator.

't Hofnarretje werd in 2010 bekend door de grote Amsterdamse zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. werkte op 't Hofnarretje. Hij heeft bekend dat hij tientallen kinderen heeft misbruikt.

Versneld

Van 't Veen nam het kinderdagverblijf eind december versneld over, onder druk van burgemeester Eberhard van der Laan, op voorwaarde dat een aantal zaken nog kon worden gecontroleerd. Het kreeg een nieuwe naam, Tuintjes Zuid, nadat 't Hofnarretje eerder al was veranderd in Vlinderheuvel.

Van 't Veen begint per direct een nieuwe onderneming onder dezelfde naam waar de kinderen terecht kunnen.

Zedenzaak

Voormalig eigenaar Albert Drent stapte op nadat de zedenzaak aan het licht kwam. Hij was omstreden, omdat hij verwijten kreeg dat hij te weinig had gedaan met meldingen over misbruik door M. Daarna bleef Drent wel aandeelhouder, maar de crèche moest een zelfstandige bv worden.

In april trad Henk Lustig aan als nieuwe directeur. Hij stopte echter begin december omdat hij vond dat hij te weinig bevoegdheden had om het kinderdagverblijf te runnen.