DEN HAAG - Enkele honderden mensen hebben zondag in Den Haag het bombardement op de Haagse wijk Bezuidenhout herdacht. Dat heeft de organisatie gemeld.

De herdenking van de gebeurtenis op 3 maart 1945, bestond uit een kerkdienst, een kranslegging bij een monument en een herdenkingsconcert in het Koninklijk Conservatorium.

Zaterdag was het 67 jaar geleden dat de Engelse luchtmacht per vergissing bommen op het Bezuidenhout liet vallen, waardoor ruim 500 mensen omkwamen.

Duizenden Hagenaars raakten dakloos. Het was de bedoeling van de Engelsen de lanceerinstallaties van de Duitsers voor V2-raketten in het Haagse Bos te bombarderen.

Kranslegging

De herdenking vindt elk jaar plaats op de eerste zondag na 3 maart. In de kerk waren 400 tot 500 mensen aanwezig, bij de kranslegging en het concert 300 tot 400.

Onder anderen de burgemeesters van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar en vertegenwoordigers van de strijdkrachten legden een krans.

De herdenking werd bezocht door nabestaanden uit het hele land. Verder waren er ook veel belangstellenden - jong en oud - uit de wijk zelf, aldus de organisatie.

Herdenking Bezuidenhout