RIJSWIJK - Politievakbond ACP dreigt dat agenten niet meer ingezet willen worden bij grote evenementen zoals bijvoorbeeld voetbalwedstrijden.

Dat zei zondag ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp naar aanleiding van suggesties op de site van de bond voor acties nu de eisen voor een nieuwe cao nog niet zijn ingewilligd.

Hij zegt dat de actiebereidheid groot is. Vrijdag zei minister Ivo Opstelten dat hij geen acties verwacht en dat de politie gewoon bekeuringen blijft uitschrijven.

De bonden verbaasden zich over de uitspraken van de minister. ''Ons is niet bekend waar hij dit op baseert. Wij hebben nog niets van hem vernomen. Na het verlopen van het ultimatum gaan de acties gewoon van start'', aldus een vakbondswoordvoerder.

Bonnen

De politiebonden hadden gedreigd geen bonnen meer te noteren als niet aan hun eisen werd voldaan. Het ultimatum van de bonden loopt maandag om 12.00 uur af.

Woensdag liepen de onderhandelingen voor een nieuwe politie-cao opnieuw vast. Met name op het gebied van inkomensverbetering en de mogelijkheden voor vroegpensioen liggen de bonden en de minister nog ver uit elkaar.