DEN HAAG - Koningin Beatrix gaat vanaf maandag weer aan het werk.

Dat meldde een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag. Ze heeft de gebruikelijke zaken in de agenda staan, zoals maandag het gesprek met de minister-president.

De voorbereidingen voor openbare optredens van de koningin en andere leden van de koninklijke familie, zoals Koninginnedag en het staatsbezoek aan Luxemburg eind deze maand, gaan vooralsnog gewoon door.

De vorstin heeft haar eerste openbare optreden op zondag 11 maart, als zij een jubileumconcert bijwoont van de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw in Amsterdam.

Lech

Beatrix verbleef de afgelopen weken in Lech. Ze had haar verblijf in de Oostenrijkse wintersportplaats met bijna een week verlengd om dicht bij haar zoon prins Friso te zijn, die na het lawine-ongeluk op 17 februari in het ziekenhuis van Innsbruck lag. Friso is donderdagmiddag in het Wellington ziekenhuis in Londen opgenomen.

Beatrix, prinses Mabel en haar kinderen zijn donderdag ook vanuit Lech naar Londen gereisd. Mabel, actief op Twitter, heeft donderdag haar eerste tweet verstuurd na het ski-ongeval van haar echtgenoot.

''Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot'', twitterde ze. Haar laatste tweet daarvoor dateerde van 16 februari, de dag voordat Friso door een lawine werd bedolven.

Lees alles over de gebeurtenissen rond prins Friso in ons nieuwsdossier

Prins Friso opgenomen in ziekenhuis in Londen