ARNHEM - De 17-jarige jongen uit Venlo, die woensdag als vierde verdachte van de moord op een 15-jarig meisje werd aangehouden, is vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem meldde donderdag dat de jongen niet meer wordt verdacht van medeplichtigheid aan de moord op de Arnhemse.

Justitie denkt dat hij van tevoren wist dat de moord gepleegd zou gaan worden. Omdat hij dit niet heeft gemeld, geldt hij nog wel als verdachte in de zaak.

Er zit nu nog een 14-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel vast die gestoken zou hebben. Een 17-jarige jongen uit Rotterdam en zijn 16-jarige vriendin uit Arnhem zitten in de cel omdat zij de moord zouden hebben uitgelokt.

Ouderlijk huis

Op 14 januari werd de 15-jarige Arnhemse neergestoken voor de deur van haar ouderlijk huis aan de Stadhoudersstraat. Haar vader raakte ook gewond, toen hij haar probeerde te helpen. Het meisje overleed enkele dagen na de steekpartij.

De Rotterdammer zou de jongen uit Capelle voor 100 euro hebben ingehuurd. Reden hiervoor zou zijn dat het slachtoffer op internet zou hebben geroddeld over het 16-jarige meisje, dat niet alleen de vriendin was van de Rotterdammer, maar ook gold als beste vriendin van het slachtoffer.