AMSTERDAM - Politie en personeel van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan donderdag verder met de zoekactie op het voormalig clubterrein van de Amsterdamse Hells Angels.

Woensdagochtend begon de actie op het stuk grond aan de H.J.E. Wenckebachweg. Daarbij werd onder meer een grote graafmachine ingezet.

Of het zoeken en graven tot dusver iets heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk waar naar gezocht wordt. De politie heeft het terrein afgezet met zwarte schermen.

Clubhuis

De Amsterdamse 'chapter' van de Angels hadden tot een maand geleden hun clubhuis op het terrein.

Dat is inmiddels afgebroken. De Angels hebben de plek zo'n 40 jaar in gebruik gehad. De gemeente wil het gebied herontwikkelen. Na een onteigeningsprocedure moest de motorclub vertrekken. De Angels kregen 400.000 euro mee. Zij hebben nog geen nieuw onderkomen gevonden.

Geen benul

De Angels wilden woensdag geen commentaar geven op de zoekactie. Huib Struycken, advocaat van voormalig Angelspresident Daniël Uneputty, zei ''geen flauw benul'' te hebben van waar de politie naar zoekt.

De Hells Angels in Nederland tellen diverse, over het land verspreide chapters. De club is de afgelopen jaren ettelijke malen op de korrel genomen door politie en justitie.

Fouten

Een omvangrijke strafzaak tegen een grote groep Angels mislukte wegens fouten bij justitie. Een geruchtmakende moordzaak tegen een groep Limburgse Angels eindigde in vrijspraak, omdat doorslaggevend bewijs ontbrak. De drie slachtoffers waren leden van de club.

Een vooraanstaand lid van de Amsterdamse Angels, Harrie S., zit al geruime tijd in voorarrest in een grote afpersingszaak.

Onderzoek op terrein Hells Angels