GOES - Negen mensen hebben zich woensdag bij de GGD Zeeland gemeld, die zeggen misbruikt de zijn door 60-jarige man.

De man verklaarde in de afgelopen 30 jaar ongeveer 100 jongens tussen de 14 en 17 jaar te hebben misbruikt. Dat liet een woordvoerster woensdag weten.

Bij de GGD kwamen woensdag op een speciaal daarvoor geopend nummer dertien telefoontjes binnen over de man. ''Ongeveer de helft zei slachtoffer te zijn", meldt de GGD. Van al die mensen denkt er maar één over na om ook aangifte te doen, aldus de woordvoerster.

Mediabelangstelling

Ook op een telefoonnummer dat het Openbaar Ministerie opende kwamen na de mediabelangstelling enkele telefoontjes binnen, maar hoeveel precies wordt pas donderdag geïnventariseerd, aldus een woordvoerster.

''Maar wij verwachten geen bergen nieuwe aangiften.'' Dat komt doordat in september toen de man werd gearresteerd het OM ook vroeg of mensen die informatie hadden, zouden willen bellen. ''Daarop hebben we ook bijna niks gehoord.''

Er zijn woensdag geen nieuwe aangiftes gedaan.

Eerder vastgezeten

De man heeft eerder vastgezeten voor een dergelijk vergrijp. Dat heeft een woordvoerster van het OM gezegd.

Begin jaren 90 werd de man veroordeeld in een ontuchtzaak. Toen heeft hij verplicht therapie gehad. De man wordt nu in het Pieter Baan Centrum opnieuw onderzocht. Het OM is momenteel in afwachting van dat rapport.