HAARLEM - De uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond heeft tot nu toe 95 tips opgeleverd over de voorwerpen op de A7 in de Wieringermeer.

Dat liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag weten.

Het is nog niet duidelijk of er bruikbare meldingen tussen zitten. Politie en justitie beschouwen het plaatsen van de objecten als poging tot moord. Het OM heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Het afgelopen jaar werden 14 keer voorwerpen op de snelweg gezet, waaronder een stoel met daarop een blok beton, een damesfiets, een motorblok, een plastic koe en meest recentelijk een hekwerk.

In 11 gevallen reed er een auto tegenaan en één keer een motor. Volgens de politie had daarbij wel iemand kunnen omkomen, hoewel dat niet is gebeurd.

De incidenten deden zich steeds voor toen het donker was. Het bewuste stuk weg is onverlicht. De politie tast nog in het duister over de dader of daders. \

Het zou een groep, maar ook een eenling kunnen zijn. In de uitzending waren (onduidelijke) beelden te zien van een persoon die mogelijk iets met de zaak te maken heeft.