AMSTERDAM - Een 60-jarige man uit Westkapelle heeft bij de politie in Zeeland verklaard dat hij de afgelopen dertig jaar een honderdtal jongens seksueel heeft misbruikt.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg bevestigde woensdag een bericht van Omroep Zeeland daarover. De man werd in september vorig jaar aangehouden naar aanleiding van twee aangiften.

Het OM vermoedt op basis van de verklaring van de man dat er meer slachtoffers zijn dan de twee die aangifte hebben gedaan, aldus de zegsvrouw. Tot nu toe zijn niet meer slachtoffers gevonden. De man wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Hij moet donderdag voorkomen in een pro-formazaak in Middelburg.

Volgens de woordvoerster van het OM kan het ministerie niet zelf verifiëren of de verklaringen van de man kloppen. Slachtoffers moeten zich zelf melden. ''Daar kunnen de mensen zelf voor kiezen''.

Over de identiteit van de twee slachtoffers die aangifte hebben gedaan, doet het Openbaar Ministerie geen mededelingen. Het is niet bekend of het om minderjarigen gaat en wanneer het misbruik zou hebben plaatsgevonden.

Telefoonnummer

De GGD in Zeeland heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die vragen hebben naar aanleiding van de zaak: 0113-249480. Het Openbaar Ministerie heeft een nummer geopend voor mensen die vragen hebben over het strafproces: 0118-884555.