AMSTERDAM - NRC-journaliste Jannetje Koelewijn en haar man, neurochirurg Kees Tulleken worden met de dood bedreigd.

Dat laat Koelewijn dinsdag in een schriftelijke verklaring weten aan RTL Boulevard.

Koelewijn schreef op 18 februari een artikel voor NRC Handelsblad over de gezondheidssituatie van prins Johan Friso. Hierin stond onder meer dat de prins geen schedelbasisfractuur had.

Een dag later kwam daarbij dat ongeveer 24 uur na het skiongeval op een 'gebruikelijke mri-scan' geen bijzonderheden te zien zouden zijn geweest.

De berichtgeving kwam tot stand met de hulp van neurochirurg Kees Tulleken, die toevallig in het Oostenrijkse ziekenhuis was. Hij zou in het ziekenhuis zijn geïnformeerd door een Oostenrijkse arts. Vrijdag werd bekend dat het de vraag is of de prins ooit weer bij bewustzijn komt.

Kritiek

De berichtgeving zorgde voor een storm van kritiek. De NRC liet weten te betreuren dat de krant heeft bijgedragen aan het beeld dat de medische gegevens over prins Friso geruststellend waren.

Koelewijn wil niet reageren op wat er gebeurd is, laat zij dinsdag weten. "Het maakt niet uit wat we zeggen, niemand gelooft ons", schrijft ze. "Ondertussen worden we met de dood bedreigd. Ik vraag me af of we volgende week niet gelyncht zijn."

Volg Twitterberichten over Friso via NUlive

Lees alles over de toestand van prins Friso