AMSTERDAM - Het verwachte verkeersinfarct rond Rotterdam is dinsdag uitgebleven. Door twee ongelukken op de A16 werd gevreesd dat het verkeer in de avondspits zou vastlopen, maar dit blijkt mee te vallen.

Rond 18.00 uur was de spits rond Rotterdam grotendeels voorbij, meldt de ANWB.

Rond 14.30 uur begonnen de problemen op het Terbrechtseplein. Een auto sloeg over de kop, waarop drie rijstroken richting Rotterdam werden afgesloten. Om de hulpdiensten de ruimte te bieden werden ook rijstroken richting Breda korte tijd afgesloten.

Na ruim een uur werd richting Rotterdam een rijstrook vrijgegeven. De vertraging bedroeg toen al ruim een uur. Om 16.10 uur was de weg weer helemaal beschikbaar.

Glasplaten

In de file die door het ongeval was ontstaan verloor een vrachtwagen vier glasplaten bij de wijk Feijenoord. De rijbaan vanuit Breda werd helemaal afgesloten vanaf het knooppunt Ridderkerk.

Om 16.30 uur waren alle rijstroken schoon en kon de parallelbaan bij Feijenoord weer vrijgegeven worden. Het verkeer stond op dat moment over een lengte negen kilometer vast vanaf Hendrik Ido Ambacht.

Bekijk de actuele verkeersinformatie