AMSTERDAM - Het hoofd van het team van behandelend artsen van prins Friso geeft vrijdag om 12.00 uur in het Landeskrankenhaus in het Oostenrijkse Innsbruck een toelichting op de gezondheidssituatie van de prins.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.

Friso ligt sinds vorige week vrijdag in het ziekenhuis nadat hij bedolven was door een lawine. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar.

De NOS zendt de uitleg over ''de diagnose en prognose'' van de gezondheidstoestand van Friso rechtstreeks uit op Nederland 1. De persconferentie is ook live te zien op SBS6, RTL 7, en mogelijk ook via RTL 4.

Beatrix

Donderdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat koningin Beatrix afspraken heeft afgezegd vanwege de toestand van de prins.

Zo is ze volgende week dinsdag niet aanwezig bij het jubileumsymposium in Den Haag van Eurojust, de instelling die de samenwerking op justitieel gebied tussen verschillende Europese landen regelt.

Ook het aanbieden van de geloofsbrieven door de ambassadeurs van Mozambique en Djibouti is uitgesteld. Dat zou volgende week woensdag gebeuren. De koningin komt het komende weekeinde kort terug naar Nederland, maar vertrekt daarna weer naar Oostenrijk.

Vanaf 11.30 uur kunt u alles volgen via ons live-blog

Alle berichtgeving over Prins Friso in ons dossier

Lees reacties van Twittergebruikers op NUlive