BRUSSEL - In België is een verdachte van de overval op geldtransportbedrijf Brink's afgelopen zomer in Amsterdam opgepakt.

Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De zegsman wil verder niets kwijt over de arrestatie, omdat de verdachte in beperkingen zit. Dat betekent dat de verdachte alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

In verband met de zaak werden eerder een 23-jarige Amsterdammer en een 25-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst aangehouden.

De Amsterdammer wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding. Hij werd na een paar dagen gevangenschap vrijgelaten.

Voorbereider

De 25-jarige man zou minimaal als voorbereider bij de overval betrokken zijn geweest. Zijn arrestatie werd pas eind januari bekendgemaakt, maar hij was al in december aangehouden.

Eind januari zei een politiewoordvoerder dat de 25-jarige Amsterdammer een duidelijke link legde met België. De woordvoerder noemde het reëel dat een aantal verdachten van de roof uit België komt.

Explosieven

De overval, waarbij meerdere keren op de politie werd geschoten, vond 29 juni plaats. Vermoedelijk zes criminelen drongen daarbij het geldtransportbedrijf in Amsterdam Zuidoost binnen, waarschijnlijk met behulp van explosieven. Ze gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Er volgde een lange achtervolging over de A2 richting het zuiden, waarbij een van de twee vluchtauto's crashte.

Vervolgens bedreigden de overvallers een andere automobilist en gingen er met zijn auto vandoor, vermoedelijk richting België.