DEN HELDER - De politie heeft donderdag rond 12.30 uur het levenloze lichaam van een van de opvarenden van het schip gevonden dat woensdagavond zonk op het IJsselmeer.

De zoektocht naar de andere persoon gaat door tot zonsondergang. Inmiddels is ook de boot zelf letterlijk boven water gehaald. Dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Een politiehelikopter ontdekte het lichaam. Een boot met vissers uit Urk was in de buurt. Zij hebben de waterpolitie geholpen om het lichaam te bergen, aldus het KLPD.

Het gevonden lichaam moet nog worden geïdentificeerd en is daarvoor naar Den Oever (Noord-Holland) gebracht. Volgens de politie gaat de zoektocht naar de tweede opvarende door. De politie zoekt ook vrijdag weer verder als zij donderdag niemand meer vindt.

Volgens de zegsman wilden de twee personen met het schip van Harlingen via Amsterdam naar Zevenbergen (Noord-Brabant) varen. Eerder meldde het KLPD dat het gezonken schip uit Cornwerd (Friesland) kwam. De bemanning van het schip raakte vermist, nadat het was gezonken op het IJsselmeer.