DEN HELDER - De politie heeft donderdag de zoektocht naar twee bemanningsleden van een gezonken werkschip op het IJsselmeer hervat.

De politie speurt het IJsselmeer af met een helikopter en sonarapparatuur en gaat het schip waarschijnlijk donderdagmiddag bergen.

De bemanning van schip raakte vermist nadat het schip was gezonken.

Het werkschip zonk woensdagavond, op ongeveer 6 kilometer van Den Oever. Wat er precies is gebeurd met het 12 meter lange schip, is nog niet bekend.

Zoektocht

Reddingswerkers zochten in de nacht van woensdag op donderdag al tevergeefs naar de twee. Zij staakten hun zoektocht in de vroege ochtend.

Woensdagavond rond 19.30 meldde de tweekoppige bemanning via de mobiele telefoon dat het schip water maakte, aldus de kustwacht. Meerdere reddingsboten en een helikopter gingen naar het schip op zoek.

Het gezonken schip van twaalf meter lang werd pas enkele uren later gevonden, zes kilometer ten noordoosten van Den Oever.

Ontstuimig

Een woordvoerder van de kustwacht zegt op Radio 1 dat het de afgelopen nacht zeer onstuimig was op het IJsselmeer. De kans dat de opvarenden nog leven is volgens hem minimaal. "Het water is nog erg koud."